Facebook Send

Hoy:

jueves, 3 de noviembre de 2011

Nota de premsa conjunta de les Associacions de Comerciants de Cerdanyola




El passat divendres 27 d'octubre es va celebrar una reunió de les associacions de comerciants de Cerdanyola amb el regidor de Promoció Econòmica Paco Ortiz, per parlar, bàsicament, de la propera campanya de nadal. Aquesta reunió que va ser demanada i propiciada per les pròpies associacions de comerciants, ja que des de que es va accedir a l'alcaldia cap membre i responsable del departament de Promoció econòmica s'havia dirigit a les associacions per discutir les línies d'actuació de cara al nadal ni s'ha convocat cap Consell de Comerç, ni les persones que volien que el forméssim.


La valoració que fem les entitats de comerç és d'un profund malestar amb la política establerta pel departament de Promoció Econòmica i del seu cap, que, a un mes vista de la campanya de nadal, ens va presentar les activitats i actuacions de promoció del comerç de cara a nadal, amb molt poc marge de maniobra per la seva modificació. La seva proposta es resumeix en la inversió de 20.000 euros en l'enllumenat de la ciutat i res més, ja que per la resta d'activitats tradicionals nadalenques no hi ha pressupost assignat.


Un altre dels temes que es van plantejar a l'actual regidor de Promoció Econòmica és la implementació de la futura taxa de residus al petit comerç i autònom i a la restauració. En aquest sentit també li vam fer arribar el nostre rebuig a les taxes abusives que es volen aprovar per aquest cas, que segons en va dir el propi regidor, van des de un mínim de 192 euros a un màxim de que pot arribar a pujar més enllà del 500 euros depenent dels metres quadrats del negoci. Considerem que vivim un dels moments més delicats del comerç a Cerdanyola i aprovar aquestes taxes anirien en greu perjudici de l'activitat comercial i econòmica del nostre sector. També volem remarcar que no ens neguem a l'aprovació de la taxa sinó a que en un context econòmic, que no és el mateix que en el 2005, any de la fixació dels preus de les taxes comercials, aquests preus suposarien un fre a futures obertures de nous establiments, i el més greu, la supervivència dels que actualment es troben en funcionament. I per tant demanem a tot l'arc polític del ple de l'ajuntament una especial sensibilització a la nostra demanda de rebaixa d''aquesta taxa de residus comercial i que aprovin, entre tots, unes ordenances fiscals equitatives.


Finalment, dir que les entitats de comerç tenen previst fer la seva pròpia campanya de nadal de promoció del comerç local amb diferents activitats que es donaràn a conèixer en les properes setmanes.




Associació de Comerciants de: Fontetes, Rovell de l'ou, Casc Antic, Eix Comercial Estació Cerdanyola Centre i Sant Antoni Bonasort.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More